Albal repara el marge dret de la séquia de la Font per a protegir els arrossars de la marjal

Dijous 3 setembre 2020 | Municipi

Protegir els camps d’arròs situats als marges de la séquia de la Font d’Albal, el marge dret de la qual s’havia després a conseqüència de les pluges torrencials i el pas del temps, ha sigut l’objectiu de la intervenció urbanística realitzada per l’Ajuntament. El projecte ha tingut un cost de 36.938,15 euros i per a la seua execució ha comptat amb l’autorització del Parc Natural de l’Albufera.

Els treballs a la Font d’Albal que arriba fins a l’Albufera- amb una superfície de 2.731,38 euros (1.365,69 ml de longitud i 2 metres d’ample), han consistit en la neteja i el dragatge, així com en el compactat del seu marge dret al qual s’ha realitzat una aportació de terra vegetal de 1.600Tn, per a salvaguardar els camps de cultiu contigus a esta séquia. Esta actuació s’ha executat en tres setmanes amb mitjans mecànics i una retroexcavadora.

L’alcalde Ramón Marí ha acudit hui a la zona per a comprovar com ha quedat la intervenció, ho ha fet acompanyat de la regidora d’Agricultura, María José Hernández Vila i l’aparellador municipal, Marcelo García.

Barrancs nets amb la contractació de sis aturats

El consistori ha donat treball este agost a sis persones que van ser contractades com a peons agraris per a la neteja i tractament dels barrancs del municipi: el de la Cabrera, el de Picassent i el de la Font, que han estat coordinats pel guarda rural de la localitat, Carlos Sanchis. Es tracta del projecte ECO-Albal 2020 per a plans especials d’ocupació en zones rurals deprimides impulsat des de la regidoria d’Agricultura, en col·laboració amb la Direcció Provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), entitat que ha aportat 19.464 euros a la iniciativa i que s’ha completat amb 2.109 per part de l’Ajuntament.