Albal recull la màxima distinció del Consell amb un premi que reconeix les seues polítiques de transport i mobilitat sostenible

Dijous 17 setembre 2020 | Municipi

El Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) de l’Ajuntament d’Albal ha sigut distingit per la Conselleria d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, amb la màxima distinció en la categoria de municipis de menys de 20.000 habitants. El premi ha sigut recollit este mateix matí per l’alcalde Ramón Marí i l’enginyer municipal, Óscar González, un acte que s’ha emmarcat en la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible i els Premis SEMcv 2020 organitzada pel Consell i s’ha realitzat telemàticament des de la sala d’actes de la Ciutat Administrativa 9 d’octubre.

La localitat es va presentar a esta cinquena edició dels Premis de Mobilitat Europea amb un projecte –executat al 75%- que permet la connexió ciclepeatonal amb tot el terme urbà i pels quals es pot accedir a l’àrea metropolitana de València, el Parc Natural de l’Albufera i la futura estació de tren que es construeix a Albal amb l’ajuda del Ministeri de Foment a través de l’ADIF.

El PMUS d’Albal comprén la construcció de quatre trams, tres vials ciclepeatonals i un de passeig running, en total quasi dos quilòmetres de recorregut destinats al foment de la mobilitat i el transport sostenible. El primer edil ha rebut amb gran satisfacció esta notícia que posa en valor les polítiques que en esta matèria impulsa el seu govern i que l’any passat van rebre la mateixa distinció en la quarta edició d’aquests guardons, pel projecte de semipeatonalizació del cas antic del poble.

“Permetrà reduir les emissions de CO₂, la sinistralitat dels vehicles a motor, garanteix l’accessibilitat al transport públic i ens atorga una imatge de poble modern en l’avantguarda dels pobles europeus que tenen segell de sostenibles”, segons ha manifestat hui en l’acte.

Un vial per al running

Esta iniciativa urbanística ha inclòs la construcció d’un circuit de passeig-running, de 571 metres, en el nou Parc Benamá, un espai  que compta amb 25.000 metres quadrats de pulmó verd, per a l’oci, benestar i esport. En la zona municipal nord del municipi ja existien trams de carril bici, que s’han connectat amb el mencionat parc i amb el viari cicle-per als vianants que discorre paral·lel a la CV-400 i que finalitza a Sedaví-La Torre, permetent la mobilitat sostenible entre els municipis als quals dona servei la pròpia CV-400. També serveix de connexió amb el nucli urbà de Catarroja, es promou la mobilitat sostenible, relacionada no sols amb l’esport, sinó amb l’accés a l’institut d’educació secundària annex o a la Universitat de La Florida confrontant amb este espai recreatiu. També per a l’accés habitual de treballadors de totes les zones industrials-terciàries que es desenvolupen entorn de la CV-400.