Albal protegeix la intimitat dels pacients del Centre de Salut i els salvaguarda de les inclemències meteorològiques

Dijous 3 setembre 2020 | Municipi

El caos sanitari provocat pel Coronavirus ha generat una important onada de queixes en els Centres de Salut que són elevades per part de la ciutadania i, diàriament, a la seua Administració més pròxima, els Ajuntaments. Malgrat que els consistoris no tenen la competència en esta matèria, els pacients exigeixen al Govern Local que medie i tracte de resoldre el malestar. L’enuig ve motivat, majoritàriament, perquè l’atenció sanitària es produeix en l’exterior de l’ambulatori, per la seua consegüent falta d’intimitat, pel col·lapse de les línies de telèfon que retarden la consecució de les cites i la resolució dels seus problemes de salut.

Albal no és alié a este problema i per ese motiu, l’alcalde Ramón Marí al costat de la regidora de Sanitat, Anna Duato, va mantindre ahir una trobada amb la Coordinadora del Centre de Salut, Maria José Mejías, per a abordar in situ la situació. La reunió, com l’atenció dels pacients, va tindre lloc al carrer. El mandatari i Mejias van coincidir en la gravetat del moment actual, “la pandèmia lluny de remetre ha rebrotat i això unit al col·lapse de pacients i la nova organització en l’atenció sanitària complica tot”. La Coordinadora va pregar empatia als veïns i veïnes, se senten desbordats, estan en primera línia de batalla des de l’inici de la crisi sanitària i en el cas d’Albal ja pateixen alguna baixa laboral entre el seu personal degut a la pressió i estrés a les quals estan sotmesos. El primer edil, que entén la indignació veïnal i assegura que serà contundent exigint millores, va traslladar a Mejías i a tot el seu equip, el reconeixement i agraïment, “no és qüestió de donar-los sabó sinó de ser solidaris i justos amb els professionals que estan salvant les nostres vides exposant les seues”, va dir.

La visita tenia un doble objectiu. Com s’aproxima l’hivern amb les seues lògiques inclemències meteorològiques, el municipi vol avançar-se a aquest fet que vindrà a fer més incòmoda l’atenció i la prestació. El consistori instal·larà haimes que quedaran obertes pels costats, que protegiran als pacients del fred i pluja, al mateix temps que atorgaran major intimitat, no seran espais tancats per a evitar els contagis. Per a això, el mateix Marí i l’edil Duato van mesurar l’exterior del centre ambulatori per a quantificar quants protectors caben tenint en compte que cal deixar passe a les ambulàncies i facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Mejias va traslladar a l’alcalde la necessitat urgent de disposar d’una unitat més d’aquestes casetes per a la practica de les proves PCR que segons va informar s’han incrementat molt en els últims dies. Aquesta petició ha sigut resolta hui mateix, la Brigada d’Obres municipal l’ha instal·lada a les del matí i ha quedat situada al costat de la porta per s’on accedeix a les consultes pediàtriques.

Cal assenyalar que Albal ja havia donat solució a la calor de l’estiu col·locant un tendal al carrer per als vianants del consultori des des realitza el triatge dels malalts.

Per a Ramón Marí, “el millor per a esta malaltia és no emmalaltir, per això estem posant tots els recursos al nostre abast per a previndre-la, evitar els contagis i oferir una sensació de tranquil·litat i control a la ciutadania albalenca que porta mesos patint la incertesa i la por a un virus que no vol anar-se”, ha conclòs.