Albal invertirà més de 822.000€ en huit projectes

Divendres 17 juliol 2020 | Ajuntament

El març passat, la Diputació de València que presideix Toni Gaspar, va donar a conéixer el nou Pla d’Inversions 2020-21, dotat amb 140 milions d’euros dels quals 822.697 corresponen a Albal i que permetran millorar serveis i infraestructures municipals. A principis d’este mes, el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament governat per Ramón Marí, va elevar la sol·licitud de les seues inversions a l’entitat provincial, un document que inclou fins a huit projectes, dels quals, quasi el 30% es destina a iniciatives de conservació i respecte al medi ambient. Segons les bases de la subvenció, el 20% han de ser obres que incloguen objectius de desenvolupament sostenible, la localitat de l’Horta Sud supera este percentatge.

Albal destinarà 231.678 euros a la instal·lació d’energia renovable i no contaminant, mitjançant la col·locació de plaques solars d’autoconsum fotovoltaic que a més de reduir la contaminació contribuirà a millorar l’eficiència energètica. Sis centres municipals es beneficiaran d’este projecte i són: la reguarda de la Policia, la caserna de la Guàrdia Civil, el Poliesportiu Municipal La Balaguera, els centres escolars Sant Carles i la Balaguera i el Casal Jove.

A càrrec de la mateixa línia de finançament, el municipi preveu destinar 591.019 euros, a altres quatre iniciatives urbanístiques: el clos del parc Benamá, l’aparcament de la futura estació de tren, la creació d’una nova sala d’estudis a la Biblioteca Municipal i la rehabilitació de les graderies i la reposició d’elements de seguretat, com són les baranes, en el camp de futbol municipal Pepe Paredes, situat en el complex esportiu Santa Anna.

El parc Benamá serà protegit amb una tanca

Abans que òbriga les seues portes al públic i amb l’objectiu de protegir este nou gran pulmó de la localitat, el consistori ha decidit perimetrar els seus 25.000 metres quadrats col·locant una tanca en la seua gran poma que tindrà un cost de 59.000 euros. Les obres del parc Benamá d’Albal van concloure el maig passat, data en la qual els agents urbanitzadors i propietaris del sector 11B on s’ha construït esta zona dedicada a l’oci i esport, van fer lliurament de les claus al primer edil. Amb l’objectiu de conservar les zones verdes fins que es consoliden i cresquen, l’executiu ha decidit postergar la seua obertura a la fi d’enguany.

La futura estació comptarà amb un pàrquing de 200 places

Un dels compromisos que existeix entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament d’Albal en el projecte de la futura estació -actualment en construcció- , és el de construir un aparcament amb capacitat per a 200 places, perquè el projecte ferroviari es convertisca en un bescanviador modal, fomentant l’ús del transport públic entre la ciutadania local i de la comarca, com mig sostenible enfront del cotxe. Este projecte té un pressupost de 457.294,63 euros.

Una sala d’estudi necessària i demandada

Les enquestes ciutadanes realitzades pel consistori per a conéixer les necessitats de la població han rellevat la necessitat de creació d’una nova sala d’estudi a la Biblioteca Municipal, per a donar resposta a esta petició, Albal dedicarà 14.322 euros de la línia de finançament a esta prioritat.

Noves graderies per al camp de futbol municipal

Amb un pressupost de 60.000 euros es podran construir noves graderies en el camp de futbol municipal Pepe Paredes, aconseguint millorar així la seua seguretat, capacitat d’aforament i molt important, la seua accessibilitat.