Albal instal·la 59 càmeres de vídeo vigilància la central de la qual ja està operativa en les dependències de la Policia Local

Dimecres 22 setembre 2021 | Municipi

Amb l’objectiu de millorar i ampliar la seguretat viària a Albal, fa mesos que la localitat iniciava un ambiciós projecte de vídeovigilància que acabarà estenent-se pels punts més estratègics del nucli urbà i els seus polígons industrials. Una vegada acabat, comptarà amb una inversió total de 155.000 €, el municipi comptarà amb 59 d’estes unitats, 20 de les quals ja estan en funcionament i es custodien per agents en servei, des de les dependències de la Policia Local.

La ubicació de les cambres està perfectament senyalitzada perquè la ciutadania conega on es troben. El servei augmenta la vigilància i eficàcia del cos que dirigeix l’Intendent, Manuel Ocaña. “Controlar el trànsit rodat, ajudar en la resolució de conflictes i dissuadir les infraccions dels conductors, és l’objectiu”, assegura el cap que afig que “les imatges poden ser tractades per a col·laborar amb la policia judicial científica”, Ocaña informa que el sistema ha permés identificar als autors de fins a sis accidents que es van donar a la fugida.

A través d’un programa informàtic instal·lat, els agents capten les imatges per a una gestió eficaç de cada cas, ja que plasmen de manera clara i precisa els vials. Un dels últims passos del projecte ha sigut la instal·lació de la sala de control que recentment ha visitat l’alcalde Ramón Marí, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Tarazona.

Està previst que el projecte estiga executat abans d’acabar esta legislatura, Albal comptarà amb cambres a la porta de la Policia Local, en l’accés a la Pista de Silla, als carrers Túria, Sant Roc, Molí Cremat, Santa Anna, Salvador Ricart, Hort Miralles, Hort de Sant Gregori i Alacant, en el camí número 8, Camí de la Marjal i Camí Vell de Silla, Carretera Real de Madrid, Accés per Escola Infantil Ninos, Parc Benamà, accés al polígon Braç del Vicari i al qual està situat al costat del cementeri municipal, Poliesportiu i Parc La Balaguera.

Per al primer edil, esta iniciativa suposa un avanç tecnològic, que ve a augmentar la seguretat veïnal, al mateix temps que facilita el treball als agents que no han d’estar en el lloc d’un conflicte de trànsit per a poder resoldre’l. “Ara més que mai resulten essencials tant les càmeres, com la plantilla policial, que ha tingut una brillant actuació per a combatre i vetlar per la seguretat durant la pandèmia”, subratlla Marí.