Albal inicia la construcció de les andanes de tren

Divendres 5 juny 2020 | Municipi

Les obres de construcció de la nova estació d’Albal que està previst concloguen en 2021 continuen a bon ritme, pese haver patit l’aturada d’uns 10 dies a causa de l’estat d’alarma. Este fet va obligar a replantejar el pla d’accions, sent la decisió més important la d’anticipar la construcció de les andanes que estaran acabades a l’estiu. La idea, segons l’empresa constructora Lantania, és anar guanyant temps al temps, i que el projecte puga ser executat en el termini previst.

El mur que delimita l’andana amb la via del marge dret i que va començar a edificar-se fa tres setmanes, és ja visible. A partir d’este dilluns començarà a alçar-se el del marge oposat, situat a l’altre costat de la via ferroviària.

Seguint el pla marc de l’ADIF i per seguretat, estos treballs es realitzen a les nits, quan no circulen trens en un dels sentits dels carrils ferroviaris, en horari de 23.30 a 5.30 del matí. Els convoys continuen passant per l’altre carril. La setmana vinent s’invertirà la circulació nocturna a l’altre tram.

Fuentes de Lantania expliquen que l’estat d’alarma ha obligat a reconduir els treballs previstos i que gràcies a la ràpida reordenació estan aconseguint arribar a les metes que es recullen en el projecte de l’estació i avançar al ritme esperat. Les mesures de seguretat pel coronavirus també són molt estrictes per a garantir la salut de tots els treballadors.

Després de l’alçament de les andanes, el següent serà la construcció del pas per als vianants subterrani. Aquests treballs estan previstos per a agost.

L’alcalde Ramón Marí visitava ahir els treballs per a confirmar, in situ, el que havia confirmat la setmana passada amb responsables d’ADIF i de l’empresa constructora, en la reunió de seguiment de les obres que es va celebrar de manera telemàtica. En el terreny de la futura estació va coincidir amb el cap d’obra Carlos Escobar qui va explicar al primer edil de quina manera estan executant les obres.