Albal inicia la bustiada de 17.000 màscares

Dimecres 29 abril 2020 | Ajuntament

El lliurament està en mans de l’empresa local Grafival Impressors S.A. que compleix amb tots els requisits sanitaris exigits per a dur a terme aquest treball. Per a evitar la seua sostracció, l’empresa adverteix de la seua arribada a cada portal, cridant -aleatòriament- als habitatges de diversos veïns i veïnes. Este matí, emocionades, les repartidores comentaven els gestos d’agraïment que estan rebent de part de la ciutadania quan veuen el material sanitari.

Quan acabe la jornada s’hauran repartit fins a 3.000 unitats, el lliurament s’iniciava a primera hora pels carrers Buenavista, Ernesto Codina, Sant Eusebio i Albufera i Avinguda Carlos Ferris. A esta hora també s’han fet trams del carrer Sant Carles, Hernández Lázaro, Blasco Ibáñez, Corts Valencianes, Doctor Fleming, Colón, Alcàsser i Poeta Vicente Andrés Estellés i esta vesprada se seguirà per les vies Silla i Salvador Ricart.

Per a l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, facilitar estos elements de protecció “tot i no ser competència local, és una responsabilitat i un compromís que a més, en este cas, ha simbolitzat la unió de tota la comarca per a fer front al Coronavirus”. I és que l’adquisició de les màscares ha estat coordinada per la Mancomunitat Horta Sud que, en total distribueix 350.000 màscares entre els ajuntaments

Amb cada paquet de lliurament, s’adjunta un xicotet manual d’instruccions per a poder usar-les, higienitzar-les, mantindre-les i guardar-les amb totes les garanties. A més, esta mateixa vesprada, l’Ajuntament difondrà a través dels seus canals municipals un vídeo de com hem de col·locar-nos la màscara per al qual s’ha comptat amb la col·laboració de Cecilio Santos, Coordinador d’Infermeria del Centre de Salut d’Albal. Les màscares encarregades estan recolzades per la norma UNEIX 065, aprovada el 15 d’abril, i compleixen amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Es podran llavar perquè puguen ser utilitzades en més d’una ocasió i per diferents persones.