Albal impulsa el taller ‘Al teu costat’

Divendres 10 gener 2020 | Social

Albal s’ha adherit al programa de foment d’ocupació del Consell “Al teu costat”, es tracta d’un taller que combina la formació i l’ocupabilitat a persones majors de 25 anys. Per a la seua execució, el municipi governat per Ramón Marí ha rebut una subvenció de 464.109,60 euros i compta amb una aportació municipal de 3.000 euros. Les 20 dones que es beneficiaran d’ell, durant un any, es formaran en atenció sociosanitària i rebran una remuneració econòmica per això. Es tracta d’una iniciativa que també dona treball a l’equip docent format per cinc professionals que faran funcions de direcció, administració i docència.

L’inici del taller es va realitzar el 30 de desembre i finalitzarà el 29 de desembre d’enguany. Les beneficiares –totes dones- signaven el contracte laboral este dijous en el consistori, al costat de l’alcalde Ramón Marí, qui les va felicitar per l’oportunitat i va assenyalar la importància de formar-se en un sector que està sent molt demandat en els últims anys. El primer edil va desitjar a les alumnes que aprofiten el seu pas pel curs que també repercutirà en el benestar de les persones dependents a les quals prestaran els seus serveis, “i que rebran la vostra atenció, afecte, suport i la professionalitat que anireu adquirint conforme avance el taller”.

Per part seua, les participants van manifestar la seua alegria davant Marí, “perquè suposa una oportunitat per a accedir al mercat laboral, perquè ampliem la nostra formació i perquè a través del programa li farem la vida més fàcil a les persones que atenguem”, van dir.

El taller ocupació compta amb dos itineraris formatius, amb certificat de professionalitat nivell 2. L’itinerari 1 formarà a la participants en l’àrea d’atenció sociosanitària a persones en domicili, que prestaran serveis domiciliaris d’atenció a persones dependents de la població , en col·laboració amb els Serveis Socials municipals, que seran els encarregats de valorar a les famílies i derivar-les al servei.
L’itinerari 2 formarà en l’especialitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i prestarà serveis en la Residència d’ancians municipal d’Albal.

Què és un taller d’ocupació? Els tallers d’ocupació són un programa mixt que combina accions de formació-empre, dirigides a desocupats/as de 25 anys o més, en activitats relacionades amb nous jaciments d’ús d’interés general i social, promoguts per entitats públiques o privades sense ànim de lucre, facilitant així la seua posterior integració en el mercat de treball, tant en l’ocupació per compte d’altri com mitjançant la creació de projectes empresarials o d’economia social. L’objectiu és que els treballadors desocupats /as participen en la realització d’obres o serveis d’utilitat pública o interés social, amb un treball efectiu i alhora que adquirisquen un certificat de professionalitat, que augmente la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.