Albal implanta els contenidors marrons a cost zero, gràcies a les negociacions amb FOVASA

Dimarts 22 desembre 2020 | Municipi

La implantació dels contenidors marrons ha generat certa polèmica i malestar, especialment, a causa de les imatges dolentes de les borses de fem que s’han vist fora dels contenidors, en els darrers dies al poble. Des del Govern Municipal s’insta a la comprensió i es demana disculpes si ha generat alguna confusió o problema al veïnat, derivat d’este assumpte.
Des del Departament d’Obres, Serveis Municipals i Medi Ambient expliquen que la implantació de la campanya dels contenidors marrons s’ha fet per acomplir les directrius europees que persegueixen la implicació en la lluita contra el canvi climàtic i la cura amb el medi ambient de tots els ajuntaments comunitaris.
La gestió dels residus a Albal es troba a càrrec de l’empresa FOVASA que, per a la implantació dels contenidors marrons havia demanat un import de 108.000 euros al consistori. Gràcies a les negociacions del Govern, finalment s’ha aconseguit que siga a cost zero. A més, s’ha aconseguit que es reforce el número de contenidors de la tapa grisa, destinats a replegar residus domèstics. En la jornada de hui s’han implantat set unitats més pel poble.
És important també recordar al veïnat que en 2016, el Govern que presideix Ramón Marí va eliminar la taxa de residus de fem que anteriorment es pagava amb el rebut de l’aigua.
Des d’esta vesprada, el consistori explica la campanya a través de les xarxes socials i d’un tríptic que s’entregarà casa per casa i que podeu replegar a les vostres bústies, on s’explica la seua funció. Estan destinats a acollir el reciclatge de la matèria orgànica o biodegradable que generem als habitatges, són els residus de matèria vegetal o animal.
Al tríptic informatiu que també podeu consultar a les xarxes municipals explica quins residus es deuen dipositar al contenidor marró, quins beneficis té i com dipositar-los. Com sabeu, si esteu interessats a fer un ús responsable de les noves unitats de reciclatge, a partir de dilluns, podeu demanar la clau a l’Ajuntament i omplir la fulla d’inscripció que s’adjunta. Se vos farà entrega d’un kit que inclou bosses i un poal.