Albal i Aqualia renoven el Fons Social per a garantir l’aigua a les persones més vulnerables

Dimecres 11 maig 2022 | Ajuntament, Municipi, Social

Per seté any consecutiu, l’Ajuntament d’Albal i Aqualia –l’empresa que gestiona el servei municipal del subministrament d’aigua potable, així com el sanejament i depuració de les aigües residuals- han renovat el conveni del Fons Social per a garantir el subministrament d’aigua a tota la ciutadania. Està pensat, especialment, per a aquells que no puguen afrontar el pagament de la factura de l’aigua potable i clavegueram.

La signatura es va produir ahir, a càrrec de l’alcalde d’Albal, Ramón Marí i d’Humberto Panella, Delegat d’FCC Aqualia i el seu homòleg en la localitat, Rafa García, al costat de la regidora de Serveis Socials, Lola Martínez. La dotació per a fer front a aquesta ajuda és de 8.000 euros, sent l’aportació de cada entitat és a parts iguals, 4.000 euros cadascuna. Aquesta inversió solidària computarà a fons perdut però el seu import no afectarà el balanç de la concessió, ni repercutirà en la factura de la resta de la ciutadania.

Qui pot accedir a l’ajuda?

Per a poder optar a la cobertura d’aquest Fons és necessari fer la sol·licitud en el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, situat en el Centre Polivalent el personal tècnic del qual realitzarà un informe del cas del sol·licitant. A l’hora d’aprovar les ajudes s’aplicaran els criteris fixats per aquest àrea, en matèria de prestacions econòmiques d’urgència social.

Després de la signatura de l’acord, Marí i Panella s’han congratulat de la labor social que es realitza a través de la promoció d’aquestes ajudes, “que milloren les condicions de vida de la ciutadania”, van coincidir.