Albal homenatja l’exporter Jorge Sanmiguel, que s’ha posat “En la mente de un portero”, en el seu últim llibre

Dijous 1 juliol 2021 | Esports

L’exporter d’Albal, Jorge Sanmiguel Codina, ha tornat hui al seu poble natal per a rebre un reconeixement de l’Ajuntament presidit per Ramón Marí. El futbolista de 42 anys, ha publicat recentment el llibre “En la mente de un portero”, al costat del professor titular de Psicologia Evolutiva en la UNED, Francisco Gutiérrez Martínez. Una peça de 228 pàgines que descriu el programa d’entrenament que ha de dur a terme un meta. Compta amb contingut rigorós, clar i profund i amb la col·laboració de dues grans figures del futbol, amb pròleg del grandíssim entrenador de porters com Manuel Ochotorrena i les reflexions d’un referent baix els pals com és Víctor Valdés. Una joia per als amants del futbol que arriba a les mans d’Albal en un moment de màxima actualitat amb la celebració de l’Eurocopa.

El tancament perimetral que ha mantingut la Comunitat Valenciana fins fa poc, impedien tornar a casa a Jorge Sanmiguel que resideix a Madrid per motius laborals. Al costat de la seua dona, la seua filla i part de la seua família albalenca ha acudit, este matí, al Poliesportiu La Balaguera on el consistori li havia preparat el reconeixement. L’exporter ha fet lliurament a l’alcalde del llibre i li ha explicat part del contingut. L’acte s’ha realitzat en la gespa del camp de futbol municipal on també es trobava el regidor d’Esports, Tino Moreno. Baix una de les porteries del camp municipal, el protagonista ha agraït el gest institucional al primer edil, a qui ha contat que amb només huit anys i a Albal, “va començar la meua relació amb la porteria i l’adquisició de coneixements i experiències que queden plasmats en l’obra”.

Una trajectòria brillant

Sanmi, com se li coneix el món del futbol, ha sigut un porter esquerrà, de gran altura, la qual cosa li va brindar l’oportunitat de ser molt brillant en les pilotes aèries. Com hui recordava, amb menys de deu anys va començar a parar gols en les porteries del camp de futbol municipal, al costat de l’Escola de Futbol. Sent cadet va recalar en el don Bosco, per a continuar formant-se en les categories inferiors del València CF i després fitxar pels filials del Real Murcia i del Llevant UD. En la temporada 2002/03 va jugar en el Sangonera Atlètic, entre 2003-2005 va militar al Pego CF i en 2005 va signar pel CD Guadalajara, club que ho considera un dels més carismàtics de la seua història, arribant a ser el seu segon capità i posicionant a l’entitat en la Segona Divisió B l’any 2007.

A l’abril de 2013 el porter es converteix en futbolista de l’Albacete Balompié fins a final de la temporada. Per a la Temporada 2014-2015 fitxa per l’Agrupació Esportiva Torrejón Club de Futbol de Miguel Galán. El seu currículum acadèmic també brilla, és Diplomat en Magisteri, Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Psicopedagogia. Com a Tècnic Esportiu Superior en Futbol, ha impartit docència durant quatre anys en els cursos acadèmics que ofereix el Centre Nacional de Formació d’Entrenadors.