Albal extrema les mesures per a frenar la COVID-19, després de la crescuda exponencial de la taxa que aconsegueix els 1.141,64 casos

Divendres 15 gener 2021 | Ajuntament, Municipi

La situació de la COVID-19 a Albal, lluny de millorar, s’agreuja amb l’augment de positius que a Albal té una taxa d’incidència acumulada de 1.141,64, la qual cosa suposa 182 casos actius, segons dades facilitades hui per Salut Pública. Els dies de major incidència des de l’inici de la pandèmia, van ser este dilluns i dimarts amb un rècord de més de 30 positius totes dues jornades. Després de la reunió de cada divendres amb el Departament de Salut Pública on participa l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, i la regidora de Sanitat, Ana Duato, s’ha convocat una Junta de Govern on s’ha decidit extremar les mesures per a frenar els contagis, que segons fonts sanitàries, mantindrà un creixement exponencial en els pròxims dies. A més confirmen que s’estan produint, de manera majoritària, a través de trobades socials en l’àmbit privat.

Per este motiu, l’Executiu acaba d’acordar que, a partir d’este pròxim dilluns 18 de gener, Albal tanca totes les instal·lacions municipals que inclouen tots els edificis públics, les instal·lacions esportives, l’Escola Municipal d’Adults (EPA), el cementeri municipal. El municipi perimetrarà els parcs totalment, impedint l’accés a les zones de joc, calistenia i el skatepark Ignacio Echeverria que ja van ser precintades quan es va detectar la segona ona. Respecte a la residència municipal de majors, encara que manté el nombre de contagis a 0, després del Nadal, va tancar les portes a les visites externes limitant el contacte amb els residents a través de connexions telemàtiques. Ancians i sanitaris van ser vacunats aquesta setmana a l’espera de la segona dosi que s’injectarà en l’1 de febrer.

Situació dramàtica a Albal

L’alcalde qualifica la situació de “dramàtica” i s’ha mostrat hui molt contundent, “el que està en joc és la salut de tots i totes, les irresponsabilitats dels últims ponts i festes nadalenques s’han reflectit clarament en el nombre de contagis i en la mort de més persones”. Ramón Marí remarca que este problema s’estén als malalts crònics i de càncer que no poden ser atesos pel col·lapse en els centres hospitalaris i ambulatoris “i que té al personal sanitari al límit”. Per al primer edil, “la falta de sentit comú també perjudica encara més la situació econòmica del sector de l’hostaleria, de les empreses i autònoms que van a la deriva”, lamenta.

L’alcalde demana autoconfinamient

El president del consistori ha convocat una Junta de Portaveus, al migdia, on ha comunicat estes mesures, als líders de l’oposició que s’han mostrat a favor de la decisió del Govern Local. A més ha manifestat que ha sol·licitat una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca per a proposar el tancament perimetral de l’Horta Sud. Mentrestant, demana a la població “autoconfinamient”, que limiten les eixides de casa tan sols per a comprar aliments, medicaments o per a treballar i que el contacte siga solament amb les persones convivents. Albal insisteix que donarà instruccions a la Policia Local per a endurir el control i que la ciutadania complisca amb les normes de seguretat.

AMIC i Centre Polivalent pararan atenció, amb cita prèvia

Els serveis administratius municipals de la AMIC (atenció ciutadana), Serveis Socials i Oficina d’Informació al Consumidor (OMIC), continuaran prestant servei a través de cita prèvia, com fins ara. L’horari de l’ajuntament és de dilluns a divendres de 8.30 hores a 14.00 hores i les vesprades dels dilluns i jutges de 16.00 a 18.30 hores. El personal laboral continuarà teletreballant, menys els serveis essencials.

Estes mesures es prorroguen fins al diumenge 31 de gener, es tanca:

1. La Casa de Cultura
2. L’Escola Municipal d’Adults i Escola Municipal de Teatre continuaran de manera telemàtica
3. Poliesportius Municipals, piscina coberta i zona termal
4. Parcs, zones de jocs infantils i quioscos de la Balaguera i Sant Carles
5. Zones de calistenia
6. Skatepark Ignacio Echeverria
7. El Casal Jove
8. Ràdio Sol (als programes externs)
9. Cementeri (amb aforament de 15 persones, només per a enterraments)
10. Biblioteca Municipal
11. Centre Polivalent (Serveis Socials), amb cita prèvia
12. Residència municipal (no poden accedir familiars)
13. Hogar del Jubilat