Albal elimina el paper dels tràmits que realitza el seu Policia Local que ara treballa mitjançant signatura electrònica

Dijous 30 juliol 2020 | Municipi

L’Ajuntament d’Albal ha implantat el denominat “certificat pseudònim” als agents del cos de la Policia Local que s’han sotmés prèviament a un procés de formació. Amb el nou sistema que ha començat a funcionar este juliol, el municipi governat per Ramón Marí, redueix l’emissió paper permet l’accés electrònic a tots els processos i tràmits que es generen en les dependències policials i a més, en plena pandèmia per la crisi sanitària, esta mesura ofereix major seguretat higienicosanitària.

Es tracta d’una signatura electrònica qualificada i que xifra les dades, per a l’acompliment de les funcions pròpies del lloc que ocupen o per a relacionar-se amb altres Administracions Públiques quan aquestes l’admeten.

Per la tipologia dels documents que s’emeten en esta àrea s’ha dut a terme la implantació de la signatura electrònica mitjançant una mena de certificat particular que funciona com un àlies, denominat certificat d’empleat públic amb pseudònim. Els policies locals disposen d’un carnet professional, es tracta d’una targeta que ha sigut avalada per la ACCV (Agència de Tecnologia i certificació electrònica).

La formació va tindre lloc al desembre de 2019, tots els agents van assistir a diverses jornades de formació que van ser impartides pel Departament d’Informàtica de l’Ajuntament, a càrrec de Guillermo Galán i Francesc Pastor. Es van suspendre a conseqüència de l’Estat d’Alarma i amb la volta a la normalitat s’han représ amb tots els protocols de seguretat establits. La implantació oficial va ser el passat 20 de juliol.

No és l’única formació en matèria d’integració de noves tecnologies a les quals el cos que dirigeix Manolo Ocaña s’està sotmetent. L’objectiu segons l’Intendent és agilitar la labor dels agents, “per a això s’han incorporat ordinadors de butxaca (PDA) i estem millorant el sistema de vídeo vigilància per a controlar el trànsit rodat”, explica Ocaña.