Albal adquirix els llibres segrestats a Castelló

Dilluns 22 novembre 2021 | Cultura

Novel·les juvenils, narrativa on s’exposa la LGTBIfobia i els conflictes en el descobriment personal, assajos sobre el trans, el ‘queer’ o els avanços polítics de les últimes dècades, i també història sobre els moviments civils; són els continguts dels títols que la ultradreta no ha volgut que siguen lectura dels escolars.

Per este motiu, des de la regidoria de Cultura que encapçala David Ramón, s’han destinat 175 euros a l’adquisició de les publicacions, s’ha fet a través del comerç local Papeleria El Lazarillo Albal, i ja es troben a les prestatgeries de la Biblioteca Municipal, l’espai que va ser inaugurat per l’exministra i escriptora Carmen Alborch, ambaixadora de la igualtat i que ens va deixar en 2018.
Els llibres de la discòrdia

L’Ajuntament de Castelló de la Plana havia preparat un repartiment a centres educatius d’exemplars d’una llista de 31 llibres que promouen la inclusió i el respecte per la diversitat sexoafectiva. Però l’organització ultraconservadora Advocats cristians va llançar una recollida de signatures contra això i va interposar una demanda en un jutjat. La jutgessa la va admetre i va imposar la mesura cautelarísima de retirar esta sèrie de llibres de temàtica LGTBI.