Accedir a peu al polígon i a una coneguda discoteca d’Albal, al costat de la Pista de Silla, més segur

Dimecres 25 gener 2023 | Municipi

La conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat construeix, un voral per als vianants a Albal, des del novembre passat. L’objectiu és garantir la seguretat dels adolescents que accedeixen a una discoteca nocturna, situada en el Camí de la Marjal, en el polígon industrial, així com dels propis treballadors del parc empresarial situat al costat de les rotondes d’accés a la Pista de Silla. Va ser un compromís que va adquirir aquest departament del Consell amb l’alcalde d’Albal, Ramón Marí que hui, al costat de l’enginyer municipal Óscar González, han visitat els treballs. “Per fi aconseguim dotar de seguretat viària als joves i les persones que accedeixen al polígon, era una prioritat per a l’Ajuntament donar resposta a la preocupació que ens havien plantejat les famílies dels joves”, explica el primer edil.

El camí per als vianants es construeix sobre el pont que travessa les vies del ferrocarril i que connecta amb el nucli urbà, estan a punt de concloure, ja és visible el paviment ferm del pas i la il·luminació està en marxa. Aquesta setmana ha començat la instal·lació de l’esquelet de la tanca de formigó que protegirà els vianants de la calçada i de l’intens trànsit que passa per la carretera CV-33, especialment durant les hores punta. A més, es completarà amb un clos antipànic en les vies del tren, com a marca la normativa d’Adif, amb la finalitat de protegir la infraestructura ferroviària de possibles accidents.

Amb aquestes últimes actuacions, es crea un itinerari per als vianants totalment segur. Ramón Marí anuncia que, aquest mateix any, es connectarà aquesta zona amb el nucli urbà, en línia recta s’arriba fins a la zona on es troba un restaurant de menjar ràpid, en una altra de les rotondes de la mateixa carretera, molt freqüentat pels més joves, i al costat d’un dels pulmons verds, on estan les instal·lacions del skatepark Ignacio Echeverria. L’any passat, l’Ajuntament va anar realitzant millores i implementant la seguretat, amb la creació de passos de vianants i il·luminació.

Era un pelegrinatge perillós

La proximitat de la sala de música als municipis d’Albal i Catarroja provoca una peregrinació de xics i xiques que opten per acudir a peu, cada cap de setmana. Realitzen un recorregut d’uns 20 minutos des del nucli urbà, un trajecte carregat de perill pel trànsit existent a aqueixes hores de la nit, en plena carretera CV-33, que rep els vehicles procedents de la V-31, i on la il·luminació també és escassa. Uns altres opten per un pas anterior a la CV-33, on per davall del pont també és possible travessar les vies que manquen de clos fins al polígon industrial, salvant el terraplé de pedres. Des d’ací travessen la carretera per a arribar a la discoteca. L’absència d’il·luminació en aquest tram també augmentava el risc.

El servei d’Obres Públiques de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana va començar les obres al novembre i ja és visible la creació del camí protegit en el pas elevat de la CV-33 sobre la línia de ferrocarril L’Alzina-València (Rodalia). Aquesta mesura està inclosa en la primera fase del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Ajuntament d’Albal, que té com a objectiu comunicar ciclopeatonalment el nucli urbà amb l’Albufera.