NOTÍCIES
Actualitat
Publicació Municipal "El Replà"
Ràdio Sol
Albal Comunica
Registro Albal Comunica
   
 
Castellano
Ajuntament Administració General Informació Servicis Inici e-mail Mapa del web

  ACTUALITAT  Acceso a RSS

 

dimarts, 11 de setembre de 2018

Més 2.800 alumnes comencen les seues classes


Albal. 10 de setembre de 2018.- Cares de somni, nervis, il·lusió, plors i retrobaments hui en el primer dia de classe després de les vacances d'estiu. El curs acadèmic 2018-19 s'ha iniciat amb normalitat aquest matí a Albal per a 2.822 estudiants que cursaran en els sis centres educatius del municipi, quatre públics (Juan Esteve, Sant Carles, La Balaguera i Sant Blai), un concertat (CEIP Santa Ana-San José de la Muntanya) i l'Institut.

D'aquests alumnes, 142 alumnes de tres anys ocupen, per primera vegada les aules, i comencen la seua escolaritat. En Infantil i Primària cursaran 1.651 joves i l'Institut d'Albal acull aquest curs a 1.029 estudiants d'ESO, Batxiller i Cicles Formatius continuant amb l'horari diürn i nocturn (que es va crear l'any passat). Des del passat curs, els centres La Balaguera i Juan Esteve van incorporar, prèvia consulta als pares i mares, la jornada contínua i així continuaren enguany.

L'alcalde d'Albal, Ramón Marí, acompanyat de la regidora d'Educació, Melani Jiménez ha visita el col·legi Juan Esteve en el primer dia de classes, on ha comprovat que sant finalitzat les obres de substitució de finestres i tancaments i on ha anunciat a la direcció del centre les inversions previstes per a enguany en el col·legi que compleix 40 anys. Aquestes actuacions municipals deixaran el centre pràcticament nou i és la millor manera de celebrar la seua 40 aniversari..

L'Ajuntament d'Albal ha invertit abans de l'inici de curs més de 300.000 euros en la posada a punt dels seus col·legis públics. Les inversions van des de la substitució de finestres i tancaments, pintura i reparació fins a la col·locació de zones d’ombra i la remodelació de les pistes esportives. Cada vegada és major la inversió que realitza l'Ajuntament d'Albal a dotar als seus escolars de les millors instal·lacions.

Una de les intervencions més importants ha sigut la realitzada en el col·legi Juan Esteve. S'han substituït totes les velles finestres i tancaments del centre docent. La inversió que ha realitzat l'Ajuntament supera els 130.000 euros. El col·legi Juan Esteve precisava d'aquesta actuació ja que les actuals no havia sigut substituïdes des que es va construir el centre docent. Ara, les obres estaran totalment finalitzades, s'han substituït totes les finestres de les aules de primària i en breu s'iniciarà el canvi de les d'infantil..

En aquest centre CP Juan Esteve també s'han rehabilitat les dues pistes esportives amb un nou material. Aquest mes d'agost ha finalitzat rehabilitació de les instal·lacions esportives dels col·legis públics de Sant Carles i La Balaguera. En el cas de la Balaguera a més s'executa una zona d'ombra al pati per a evitar la calor dels escolars en totes les finestres de les aules d'infantil. En total en totes aquestes obres s'invertiran més de 100.000 euros. La zona d'ombra al pati del col·legi de la Balaguera era una de les peticions dels veïns i serà realitat. La zona serà de 41 metres per 6 metres d'ample.

Mentre en el col·legi Sant Blas s'han substituït finestres en aules i despatxos, al mateix temps que s'han col·locat tendals a les aules. Aquesta mateixa instal·lació de col·locació de tendals s'ha realitzat en el col·legi Juan Esteve.

Però, ara amb el programa Edificant s'invertirà més d'un milió d'euros en obres de millora en tots els centres docents d'Albal. Entre les millores que s'executaran enguany està el canvi de les finestres i tancaments del CP de la Balaguera i la construcció d'un gimnàs cobert en el CP Juan Esteve, igual que es canviaran tancaments i finestres a les aules d'infantil de CP Juan Esteve. També s'instal·larà calefacció en aquest centre docent. Així l'Ajuntament d'Albal continuarà invertint en tots els centres escolars enguany i aprofitarà els períodes no lectius per a impulsar alguna de les obres.

“Cada any des de l'Ajuntament d'Albal realitzem una important inversió en millores, rehabilitacions i manteniment dels nostres centres escolars. Tindre a punt els centres escolars abans de l'arribada dels alumnes era una de les prioritats i les obres s'estan realitzant dins dels terminis previstos”, va explicar l'alcalde Ramón Marí durant la visita a les obres.Anterior
Anterior
Siguiente
Siguiente
 
Buscador  
 
© Ajuntament d'Albal · Plaça del Jardí, 7 · 46470 ALBAL (València) ·Telèfon 96 126 00 56 · Fax 96 127 08 61 ·info@albal.es