NOTÍCIES
Actualitat
Publicació Municipal "El Replà"
Ràdio Sol
Albal Comunica
Registro Albal Comunica
   
 
Castellano
Ajuntament Administració General Informació Servicis Inici e-mail Mapa del web

  ACTUALITAT  Acceso a RSS

 

dimecres, 7 de novembre de 2018

Avança la recuperació del centre històric d'Albal


El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, va visitar el dimarts 6 de novembre, al costat de l'alcalde d'Albal, Ramón Marí i membres de la Corporació municipal, les obres de recuperació del casc antic i especialment l'entorn de la Torre islàmica. Gaspar s'ha compromès a seguir invertint en el municipi, on ha destacat que “en la present legislatura des de l'any 2015 ha invertit més de 2,2 milions d'euros a Albal”.
L'Ajuntament d'Albal va iniciar a meitat d’octubre les obres de recuperació i reforma del seu casc antic. L'actuació va començar als carrers Juan Esteve i La Torre i ha prosseguit en les carrers Cronista Jesús Emilio Hernández (dos trams d'este carrer), Carrer Llarg i les places del Santíssim i de la Torre. Està pendent iniciar en breu Julio Nebot on ja han començat els preparatius.
L'actuació és una de les majors que es realitza en el municipi en els últims anys en el seu casc antic i que intervindrà en la posada en valor de tot l'entorn de la Torre vigía d'Albal, l'únic BIC de la localitat. L'alcalde d'Albal, Ramón Marí, ha destacat que “l'objectiu de l'Ajuntament és que l'actuació s'execute en el menor termini possible perquè esta obra es realitce ocasionant les mínimes molèsties, doncs ja sabem que qualsevol obra d'este tipus sempre genera incomoditats, com quan algú realitza obres a la seua casa vivint en ella, però al final el resultat és la revaloració de l'habitatge d'esta zona del municipi”. Segons els tècnics municipals, el temps previst per a l'execució és de tres mesos i les obres van al ritme previst.
La inversió total supera el 650.000 d'euros que realitzarà l'Ajuntament, la primera fase s'inverteixen 350.000 euros i en una segona 150.000 euros, al que cal afegir la rehabilitació del carrer Llarg amb un pressupost que paga l'empresa d'aigües Aqualia per 150.000 euros. Compta amb ajudes de la Diputació de València per a la remodelació de l'entorn de la Torre xifrades en prop de 150.000 euros.
Els carrers que es rehabiliten, i que seran semipeatonales, són Juan Esteve, La Torre, un tram de Cronista Jesús Emilio Hernández, Julio Nebot, carrer Llarg i les places del Santíssim i de la Torre. Es tracta d'una important actuació “que posa en valor el nostre centre històric”, va afegir Ramón Marí, qui va explicar que “la plaça del Santíssim juntament amb la Plaça de la Torre, constitueixen membrana fonamental de la trama de centre històric d'Albal”.
La reforma i la rehabilitació de les places consistirà en la creació de zones de descans amb la col·locació de bancs i arbrat i ampliant la vorera, així com la renovació la xarxa d'aigua potable i actuacions puntuals de reparació, millora del sistema de sanejament, millora i ampliació de l'enllumenat i de les instal·lacions elèctriques, i finalment un reasfaltat, elevant a la mateixa cota vorera i calçada. També es canviarà tota l'actual il·luminació de la Torre per millorar l'actual imatge del monument, ja que és una de les poques torres vigía que queden a la comarca de l'època àrab.
L'objectiu és el de semipeatonalizar tots aquests carrers per poder dotar d'un major espai al vianant i millorar la qualitat urbana, a causa que les voreres actuals són molt estretes i els vehicles aparcats dificulten l'accessibilitat dels veïns.
La història de la Comunitat Valenciana, igual que en altres llocs, està basada en conquestes i reconquestes. Diferents imperis han habitat estes terres, deixant al seu pas un patrimoni històric. Molts són els casos de monuments que, desgraciadament, han desaparegut amb el temps, però de vegades tenim la sort de conservar-los. Albal ha mantingut la seva torre islàmica del segle XI i que va ser declarada com Bé d'Interès Cultural (BIC) amb categoria de Monument des de 2002.
Es tracta d'una torre defensiva del S. XI situada en el nucli històric de la població en una xicoteta plaça en la qual recauen dues dels seus.Anterior
Anterior
Siguiente
Siguiente
 
Buscador  
 
© Ajuntament d'Albal · Plaça del Jardí, 7 · 46470 ALBAL (València) ·Telèfon 96 126 00 56 · Fax 96 127 08 61 ·info@albal.es